Biblioteket - et godt sted å være

Onsdag 5. februar hadde jeg flyttet kontoret mitt ut til biblioteket på Løkken. Overskriften på blogginnlegget her kunne godt passet for å oppsummere den dagen for min del, men utsagnet er hentet fra en av bibliotekets brukere som jeg hadde en prat med. Han skrøt av hvor bra biblioteket er, og at det er et godt tilbud som vi må ta vare på.

Først vil jeg si at jeg ble litt overrasket over hvor mange som er innom biblioteket. Her var det unger og voksne og eldre som var innom for å levere og låne nye bøker. Noen oppsøker informasjon, leser aviser og bestiller faglitteratur, andre er ute etter godt skjønnlitterært lesestoff. Noen er også innom "bare sånn læll", fordi det er rolig og trivelig på biblioteket. Biblioteket brukes også av studenter og skoleelever, ikke bare for å lete opp informasjon, men rett og slett for å sette seg ned og lese sitt pensum.

Mange tror kanskje at biblioteket bare er en plass hvor en låner bøker. Men det er så mye mer. Et folkebibliotek har mange oppgaver. Bibliotektjenesten bistår driften av skolebiblioteket. De hjelper lærere med å bestille og skaffe spesiell litteratur og fagstoff til bruk i undervisningen. Og de samarbeider med skolen i diverse prosjekter, f.eks "Sommerles" (sist sommer) som stimulerer til leselyst blant skoleelevene. Biblioteket fyller også en rekke andre funksjoner som kulturinstitusjon.

Brukeren som var så tydelig på at biblioteket er et godt sted å være ønsket nok å få fram at dette er et tilbud vi ikke må skjære ned på, men heller finne mer ressurser til. I den fasen vi er i nå, rett før rapporten fra Telemarksforskning legges fram, er jeg påpasselig med å ikke love for mye til noen. En gjennomgang av hele den kommunale virksomheten innbefatter selvsagt også bibliotekdriften, og ingen tjenester har vært skjermet for det oppdraget som er gitt.

Men å beholde et godt Folkebibliotek og utvikle dette videre er selvsagt viktig. Det å se hvor populært og mye brukt tilbudet er, må selvsagt vi som folkevalgte ta med oss. Forståelsen for de mange ulike funksjonene som biblioteket har, er det kanskje ikke en selvfølge at alle har fått med seg heller.

For min kontordag sin del så kan jeg i alle fall skrive under på at det var et godt sted å være. Jeg ser fram til å prøve ut "utekontor" i Folkets Hus på Storås den 19. og på Å-stuggu den 26. februar!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?