Gladmeldinger for Meldal

I dag har vi fått to gladmeldinger som betyr mye for oss som bor i kommunen. 

Den ene nyheten er at AtB oppretter en lokalrute i Meldal, som Nettbuss skal være operatør på. Etter mye kritikk og kaos i høst, er det godt å se at AtB har lyttet til gode forslag om en ny lokalrute i Meldal. Med denne vil mange, spesielt eldre innbyggere, få mulighet til å komme seg på butikkene, legesenteret og offentlige kontorer bl.a. 

I et brev til AtB tok jeg opp dette, etter at jeg hadde avklart med lokale sjåfører at dette ville være praktisk mulig. Det konkrete forslaget var en rute i 8-tall mellom alle tettstedene i kommunen. Nå blir det ikke helt slik, - men det blir et alternativ som ganske mange vil ha nytte av. For de på Bjørnli som trenger å komme seg til Løkken for å handle, for de på Drogsetmoen som skal til legesenteret, for de i Meldal som skal på kaffeslaberas på Storås.... Og mange flere.

Ros til AtB for å lytte til et godt innspill, nå håper jeg bare mange nok benytter seg av tilbudet, slik at det blir opprettholdt. 

Den andre nyheten var Riksantikvarens vedtak om fredning av Thamshavnbanen. Det har ligget i kortene lenge, men det er greit å få stadfestet det som har vært ventet på en stund. Fredningen gir en viss status som kulturminne. Det gir økt oppmerksomhet, og kanskje kan en håpe på at det også kan følge med noen penger til fredningsarbeidet. 

Som styreleder i eierstiftelsen Orkla Industrimuseum er dette en gladsak. Stiftelsen eier det aller meste av det som nå er fredet. Som ordfører kunne jeg helst tenkt meg at fredningen ikke inkluderte den gamle traseen rundt Klinghåmmårn, ettersom dette har vanskeliggjort helt nødvendige utbedringer av veien her. Kanskje er tiden kommet for å høre med statlige myndigheter igjen, om å kompensere med midler for å få en forsvarlig veiløsning? 

19. desember ble alt i alt en god dag for Meldal. Fint å ta med seg inn i jula og mot et nytt år! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?