Handballbygda!

Forrige blogginnlegg handlet om rockebygda. Med et spørsmålstegn i tittelen. Overskrifta "handballbygda" må definitivt skrives med et tydelig utropstegn. Det er ikke noe spørsmål, - i Meldal drives det handball på høyt nivå, på en måte som er naturstridig i forhold til kommunestørrelse og antall innbyggere.

I helga er noen av landets beste 18-årslag i Meldalshallen for første runde i Landsserien. I dette selskapet er våre jenter med og "spiser kirsebær med de store". Ikke bare det, - de er med og hevder seg også. Seier i begge de to første landsseriekampene, - mot henholdsvis Levanger og Byåsen, er ikke mindre enn imponerende. Mot lag som har et langt større befolkningsgrunnlag å hente spillere fra, - og der seniorlagene spiller på de høyeste nivåene i Norge - og dermed i verden. At Meldal har handballjenter som hevder seg på dette nivået er egentlig ikke til å forstå.

Men det har ikke kommet av seg selv. Meldal HK har jobbet godt over mange mange år. Klubben har lenge hatt en strategi om å skaffe seg trenerkapasiteter som kan drive både talentutvikling og lagutvikling på høyt nivå. Klubben trekker også til seg de beste talentene fra nabokommunene.

Akkurat det siste har nok fått noen til å kikke med skråblikk på handballsuksessen, slik vi nok har for (u)vane å gjøre her i bygda når noen lykkes. Å hente inn spillere utenfor Meldal, som får spille på bekostning av våre egne reageres det kanskje på? Jeg ser ikke dette som noe problem i det hele tatt. Tvert i mot, det er et uttrykk for at handballmiljøet, og nivået her i Meldal er høyt, og dermed attraktivt for talenter i dalføret. Og hovedstammen både på senior- og juniornivå består fortsatt av meldalsjenter.

I dagens stall mot Levanger telte jeg 8 meldalsjenter av lagets 13 spillere. At de beste spillerne fra f.eks Rindal, Agdenes og andre nabokommuner også er med og styrker laget, er bare et uttrykk for at meldalshandballen er attraktiv og at vi er regionens beste handballmiljø. Det er helt i tråd med Meldal HKs strategi, - om å være midtpunktet i en stor handballregion.

Og dette skaper stor stolthet i bygda vår. Det er med å sette Meldal på kartet, for å bruke en litt slitt klisje. Suksessen skaper oppmerksomhet og blir lagt merke til (med hevede øyenbryn og forundring) av miljøer langt langt utenfor vår egen lille plaskedam. På samme måte som Storåsfestivalen for noen år tilbake gjorde bygda vår kjent av folk fra resten av landet, så er det nå våre talentfulle handballjenter som gjør det samme.

Jeg tror ikke alle har skjønt betydningen av det.

Lykke til videre i Landsserien i alle fall. Vi er stolte av jentene våre som representerer bygda på en fantastisk måte.

                                          Foto: Meldal HK
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?