Gjøgler eller ordfører?

Til helga er det Bergmannsdagene på Løkken, med underholdning, musikk og salgsboder. Reetableringen av Bergmannsdagene har så langt vært en suksess, og vi får håpe arrangørene får godvær og at det blir trivsel for folk og for handelsstand.

Jeg skal stå litt på stand for Arbeiderpartiet, det nærmer seg jo et viktig stortingsvalg. Og jeg skal akkompagnere et par dyktige sangere i løpet av dagene. Dette siste vet jeg noen har reagert litt på, - jeg velger å tro disse er i mindretall. 

Hva som er årsaken til at noen synes det er upassende at jeg som ordfører velger å stå på scenen med gitar av og til, det vet jeg ikke. Antakelig mener noen at det ikke passer til en seriøs ordfører-rolle. En kan ikke være gjøgler og entertainer når en har valgt å drive med seriøs lokalpolitikk for bygdas beste. Jeg tror som sagt at de fleste innbyggerne ikke tenker slik. 

Muligens oppfattes det også som et stort behov for oppmerksomhet når jeg takker ja til enkelte slike forespørsler. Det kan jeg love ikke er tilfelle. Jeg får mer enn nok oppmerksomhet i jobben min. 

Jeg holder meg stort sett i bakgrunnen under slike opptredener. Med god grunn. Det er de flotte vokalistene som er spurt om å underholde, det er de som har talentet og som folk kommer for å se og høre! Når de spør meg om å være med fordi de trenger en gitarist, så er det bare å prøve å spille rett, men noe utover det gjør jeg ikke ut av det. 

Jeg er heldig som har fått spille med flotte lokale sangere som Linn Silje, Mari og Kim. De som henger seg opp i at det er ordføreren som trakterer gitaren har feil fokus. Hør på de flotte sangprestasjonene i stedet. 

Som ordførere flest prøver jeg å få med meg det meste av tilstelninger i bygda. Enten det er grautdag, festivaler, uteteater eller aktivitetsdager på museene våre. Bergmannsdagene er blant de større arrangementene, og jeg kommer til å være tilstede der hvert år, med eller uten gitar. 

De fleste skjønner at det ikke går utover evnen til å ta viktige beslutninger i formannskap og kommunestyre. 

Jeg lever godt med at folk mener noe om meg. Det er sånn det skal være og det hører med til rollen jeg har gått inn i. Så er det mitt valg å ta rollen ved å være meg selv og ellers gjøre så godt jeg kan. 

Kommentarer

  1. Godt sagt Are! Uansett tittel skal man få dyrke interesser/hobbyer, som i dette tilfelle er så uskyldig som sang og musikk. Heldigvis har de fleste skjønt dette, og lar både Stoltenberg, Stordalen og Kongen få ha et liv, foruten sin jobb.

    SvarSlett
  2. Syns det e helt topp med en gitarspillende ordfører æ. Å æ vet itj tå nåinn som itj e eni med mæ ;) Det e bra du hæve dæ over sånne domme synser, å fortsætt som før :D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?