Brilliante Bør Børson Jr.

Meldalinger har ikke for vane å reise i hopetal til Orkdal for kulturelle opplevelser. Det har de gjort nå den siste uka for å se Bør Børson Jr. Og med god grunn. Gratulerer til Utspæll, og gratulerer til Orkdal kommune, med en fantastisk oppsetting som har blitt en gedigen suksess. 

Jeg hadde store forventninger etter å ha hørt så mye skryt om oppsettingen til Utspæll i Orkdal kulturhus. Jeg hadde likevel ikke forestilt meg at det var SÅ bra! Og det må være lov å være så patriotisk at en spesielt trekker fram alle meldalingene som var med i sentrale roller, både på og bak scenen.

Hallgeir Jordet var en utrolig god Bør. Mer spretten og atletisk enn Wesenlunds versjon, men minst like komisk.

Elisabeth Furuhaug kjenner vi fra fjorårets "Phantom of the Orkla" (Nå-Kor) og "Arvesølvet" (Bergmannsteateret) og stemmeprakten passet ypperlig i rollen som Josefine. Men hun er også en god skuespiller, i tillegg til å være brilliant på sang.

Arnt Stene i rollen som Ole Tollvold imponerer også både med sang og komisk talent. Vigdis Wibe Klungervik regner vi selvsagt som meldaling i denne sammenheng, og er flott som Laura Isaksen.  Aron Furuhaug og Benaide Cabral er også med på scenen, mens Åse Syrstad, Kari Bergum og Tonje Opøyen er med bak scenen. I tillegg kan vi vel nesten regne Torstein Grønningen som halvt meldaling - han har også vært med på flere oppsettinger her i kommunen.

All ære til produksjonsselskapet Utspæll, som har satset og lagt lista høyt, men går over med solid margin, med en flott produksjon, der både kulisser og ikke minst orkesteret er med og gjør forestillingen helproff. Nå har Orkdal også blitt kulturkommune. Det synes vi i kulturkommunen Meldal er bra. For vi har gode sang, revy, og teatermiljøer her, - og mange som ønsker å stå på en scene. At det da blir større scener og større produksjoner som våre talenter kan oppsøke i nærområdet, det er helt supert.

Av den grunn tok jeg med en blomsterhilsen fra Meldal kommune til Utspæll v/ primus motor Edvard Øyangen. Og jeg samlet selvsagt meldalingene sammen til et bilde etter forestillinga.


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?