Bilder fra "Kåppår og Slagg - Arvesølvet" på Nyplassen

I kveld var det premiere på Bergmannsteaterets oppsetning "Kåppår og Slagg - Arvesølvet". Med naturen og slagghaugene som kulisser ble vi dratt 300 år tilbake i tid. Da applausen la seg etter siste replikk og siste strofe måtte vi nesten klype oss i armen. En morsom og flott forestilling med skuespillprestasjoner på et utrolig høyt nivå. Veteranene er vi vant til å bli imponert av, men i Bergmannsteateret dukker det alltid mange nye og unge fjes opp, som en skulle tro aldri hadde gjort annet enn å synge og spille teater. De unge dominerte og imponerte.

Jeg hadde vært innom og sett litt av øvingene, men ble overrasket over at det var så mye humor i stykket. Dette var underholdning på utrolig høyt nivå. Meldal bør være stolt av å ha slike krefter og talenter. Det er grunn til å trekke fram instruktør Ulrik Svalsten, som mange ganger helt siden 1995 har kommet hit til bygda for å omdanne glade amatører til nesten proffe skuespillere. Han har utvilsomt lyktes nok en gang.

Historisk teater er Bergmannsteaterets spesialitet. Unik historie har vi plenty av i Meldal. Lokale talenter åpenbart også. Når dette da pares med dyktig manusskriving og kyndig instruksjon så blir det suksess til gangs. Dette må flest mulig få med seg!!

Det blir alltid feil å trekke fram enkeltpersoner, for her imponerte alle. Men jeg må likevel si at Tor Håkon Syrstad som skrytepaven Peder var en så herlig figur og verdt inngangsbilletten alene.

Her er noen bilder som gir litt inntrykk av hva du kan vente deg om du kjøper deg billett til noen av de kommende forestillingene:Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?