Storåsminner

Da er Storåsfestivalen over for denne gang. For min egen del er det blandede følelser. Personlig fikk jeg noen av de beste konsertopplevelsene jeg har hatt på akkurat denne festivalen. Samtidig er det ikke til å komme utenom at det var veldig lite folk på årets festival, - nettopp det året man var avhengig av å lykkes etter flere tunge år bak seg. Hva som nå skjer er uvisst. I løpet av de neste dagene får vi vite mer hvordan det har gått økonomisk.

Festivalen har gjort en kjempejobb med å få kostnadene ned. Det er kuttet drastisk på utgiftene, nettopp for å kunne levere et greit resultat selv med mindre publikum enn tidligere. Så ble nok publikumstallet antakelig enda dårligere enn selv et lavt budsjett kan takle, men det gjenstår altså å se.

Mange vil konkludere med at festivalens tid er over, - det er ikke lenger marked eller betingelser for å kunne lykkes med festival her i bygda. Det kan godt hende at det er den riktige konklusjonen, men jeg synes ikke vi skal forhaste oss med å trekke den helt enda. Jeg vil ikke skrive ut noen dødsdom allerede nå i alle fall.

Det unike festivalområdet ligger der, Storåsfestivalen har fortsatt et navn som er kjent i nasjonale og regionale medier - det vil være synd hvis en ikke kan bygge videre på alt det som er skapt siden 2004, selv om en har gått på flere smeller de siste årene.

Under Bernhoft-konserten lørdagskvelden så vi hva Storåsfestivalen kan være og har vært. Mye folk foran scenen under de opplyste trærne, noen rundt bålet, noen i badestampen, noen i matteltet og noen på campen. Stemningen var der. Trivselen var der. Og musikkopplevelsen var der. Akkurat da tentes noen gnister hos en del som hadde vært desillusjonert tidligere i helga.

Vi får se hva som skjer videre. Det er ikke min oppgave å konkludere. Først må vi få se hva det økonomiske resultatet av årets festival ble. Deretter har jeg tatt til orde for å samle festivalildsjelene, både gamle og nye, samt ulike samarbeidsaktører, - for å drøfte og gå igjennom og stille spørsmålet "hva nå?".

I mellomtiden får vi nyte minnene fra mange gode opplevelser opp gjennom årene, så vil det vise seg om det kan bli enda flere herlige Storåsopplevelser i framtida.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?