Å skape sin egen arbeidsplass

Satsing på entreprenørskap har fått økt fokus de senere årene, også her i Meldal. Jeg tør påstå at det satses ganske godt på dette i grunnskolen i Meldal, der elevene etablerer egne elevbedrifter. En del av elevbedriftene har ganske stor aktivitet, og har gjort seg bemerket i flere konkurranser.

De senere årene har vi også sett at spesielt unge kvinner i Meldal har greid å etablere sine egne arbeidsplasser. Denne uka ble det kjent at en ung kvinne starter opp ny frisersalong i midtbygda. Det er også en kvinne som står bak nyetableringen av en akupunktørbedrift på Løkken tidligere i år. Fra tidligere år har vi sett at unge kvinner har startet opp både hudterapeutsalong og egen fotobedrift, - med stor suksess etter det jeg har klart å registrere.

Det er ikke det at unge kvinner er mer verdifulle enn unge menn i slike sammenhenger. Likevel er det litt ekstra gledelig å se at mange unge damer tør å satse på å skape sin egen arbeidsplass her i Meldal. Små bygdesamfunn har en tendens til å ha litt skjevhet i kjønnsfordelingen, der litt for mange kvinner forlater bygda til fordel for større plasser der det er arbeid å få som passer utdanningene bedre. Det at mange unge damer har gått foran og vist at en kan skape sin egen arbeidsplass her i Meldal fører kanskje til at flere blir inspirert, og kan motvirke trender med at kvinnene forlater bygda.

Så er det nå en gang slik at det er kvinner som føder barn. Skal vi øke fødselsratene og dermed folketallet i Meldal, så er vi avhenging av å ha tilnærmet like mange unge kvinner her som det er unge menn. Da er det flott at mange damer går foran og skaper sin egen arbeidsplass.

Så skjer det også mye annet spennende på næringsfronten i Meldal for tiden. Mer om det senere :)

Kommentarer

 1. Olav Sigurd Kvaale31. mai 2012 kl. 10:49

  Jeg er sikker på at det gode entreprenørskapsarbeidet som er gjort i Meldal vil bære frukter på sikt. Kanskje er de kvinnelige unge etablererne i Meldal også påvirket enten direkte eller indirekte av kommunens ildsjeler bak entreprenørskap og deres samarbeid med eksisterende næringsliv.
  Så synes jeg det er like viktig at også unge menn tar tak og enten blir eller kommer tilbake til kommunen. Og her er det iallefall flere unge bondesønner som satser på framtida med rasjonell melkeproduksjon. Her hadde det vært supert med næringsmiddelindustri tett på melkeproduksjonen.
  Jeg tror at bygdas sønner tar den kvinnelige etablererutfordringa, det er da vel slik at unge kvinner er meget interessert i unge menn også.

  SvarSlett
 2. Jeg tror du har rett Olav, bygdas sønner tar utfordringen - og entreprenørskapsarbeidet i skolen vil bære frukter. Så kan både næringslivet og kommunen bli enda flinkere til å trekke fram gode grundereksempler så vi sikrer at ungdommen har gode lokale forbilder. For de finnes jo!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?