Unge kvinner former Meldal

Små distriktskommuner som Meldal er ofte rammet av forgubbing. Et lite bygdesamfunn med sterke landbruks- og industrimiljø har ofte problemer med å holde på kvinnene, både fordi arbeidsmarkedet er begrenset og fordi kvinner oftere tiltrekkes av mer urbane tilbud i det sosiale livet.

I Meldal ser vi klare trekk på at denne effekten ikke er alt for utpreget. De siste årene har flere unge kvinner etablert seg som næringsdrivende i hjemkommunen. Det er grunn til å håpe at dette gir inspirasjon til enda flere som ønsker å etablere seg her.

Jeg har tidligere omtalt to av disse unge kvinnene, Stine og Camilla, som på hver sin kant har etablert egen virksomhet innen henholdsvis foto og hudpleie. For ikke lenge siden var det en reportasje i lokalavisa med disse, - sammen med frisør Gunn Mari, om et samarbeid de har etablert for å tilby "bli ny-pakker". Tre unge kvinner som gir F i grendastriden og samarbeider til felles nytte, og til innbyggernes nytte.

Nå kommer enda et tilskudd i kommunen. I toppetasjen på Sentrumsbygget på Løkken etableres en akkupunktør-salong. Også her er det en dame som etablerer egen virksomhet. Og i det nye butikksenteret like ved kommer ny frisørsalong, selvsagt med en ung kvinne som driver.

Slike etableringer, og gjerne flere i åra framover, kan bidra til at Meldal framstår som et sted der kvinner både vil og lykkes, - det kan være gull verdt for kommunens utvikling de neste tiårene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?