Spennende tider

FrP i Meldal valgte å støtte Arbeiderpartiet, og dermed er det duket for "regjeringsskifte" i Meldal. Det er det naturlig nok ulike reaksjoner på.

AP + FrP klinger dårlig i en del ører. Og partiene er selvsagt klar over at det er stor avstand i rikspolitiske spørsmål. Lokalt er derimot forskjellene mindre. At vi nå inngår samarbeid med Frp bygger på følgende erkjennelser:

- FrP er det partiet på borgerlig side som har stemt sammen med AP mest i denne perioden (Venstre nr 2, men de kom ikke inn og var uansett klar på at de ikke kom til å samarbeide med oss)

- Ingen av de andre partiene har antydet interesse for å samarbeide med AP

- FrP sine posisjoner var uansett sikret i et videre SP-samarbeid. FrP sin innflytelse i Meldalspolitikken blir den samme, men AP sin øker gjennom at de samarbeider med oss istedet for med SP.

Jeg skulle forstått kritikken dersom vi hadde "overbydd" SP for å få FrP på vår side. Det gjorde vi ikke. Vi tilbød det samme - som viste seg å være nok.

I de lokale sakene opptrer ikke FrP som noe ytterparti. Tvert i mot har de vært svært konstruktive i denne perioden, og funnet gode løsninger ved å samarbeide i begge retninger. De opptrer og oppfattes også som ganske nøytrale i forhold til grendastrid.

Det er litt pussig å se at noen politiske motstandere mener det er feil at vi samarbeider med FrP samtidig som de ikke er åpen for å samarbeide med oss selv. Når de i tillegg syns det er forferdelig å tenke på at vi skulle ha styrt alene så blir logikken enkel nok: de er bare i mot at AP som det klart største partiet skal sitte i posisjon i Meldal.

Vel... Med klok politikk og konstruktiv opptreden i kommunestyret er det håp om at AP-skepsisen blant de andre partiene blir noe mindre med årene.

Jeg skal iallefall gjøre mitt for å ha god dialog med alle partiene for å finne de beste løsningene for Meldal.

Kommentarer

 1. Gode poenger samt reflektert som vanlig Are. Stå på!

  SvarSlett
 2. Jeg håper du kan ta med din gode og pragmatiske tilnærming med til Ap sentralt. Vi var ganske mange som hoppet i stolen da Stoltenberg påstod at en stemme til Venstre var en stemme til FrP. Så viste det seg at Stoltenberg tok feil, det var en stemme til Ap som var en stemme til FrP... i alle fall i Meldal...

  Jeg ser ingen ting galt i at Ap i Meldal samarbeider FrP ut fra dine betraktninger. Jeg ser heller ingen ting galt i at Venstre samarbeider med FrP i Trondheim ut fra omtrent samme betraktning, selv om avstanden er større en du beskriver for Meldal. Det er mao ikke noe prinsipielt galt i å samarbeide med FrP slik Stolenberg hevder. Det er politikken som avgjør!

  Likevel synes jeg det som har skjedd i Meldal er litt underlig sett i lys av Stoltenbergs usaklige angrep på lokaldemokratiet i valgkampen. Jeg vil påstå at han slettes ikke gjorde det enkelt for Ap i Meldal å samarbeide med FrP og at han gav seg selv meget stor fallhøyde.

  Påstanden at en stemme til Venstre var en stemme til FrP er med Meldal Aps valg erklært død og maktesløs. jeg håper Stoltenberg er like prinsippfast i neste valgkamp og påstår at en stemme til Ap er en stemme til FrP, selv om jeg tviler...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?