Valgkamp i vante spor eller på villspor?

I avisene ser vi nå at valgkampen for alvor er i gang. Alle partier er ute og forteller hvor fortreffelig de er. Noen er mer opptatt av hva de andre partiene har sagt eller gjort (eller tolkninger av dette) enn å fortelle om egen politikk. Sånn er det alltid.

Her i Meldal har temaet skole blusset opp igjen, og denne gang på en litt snodig måte. Arbeiderpartiet blir av enkelte holdt ansvarlig for at det blir privatskoler i bygda. Det er å snu ting veldig på hodet. Arbeiderpartiet i Meldal har tvert i mot kjempet ganske intenst for de offentlige skolene. Vi har ønsket å bevare flere av de skolene som nå er vedtatt nedlagt. Vi har ønsket flest mulig offentlige skoler i drift, ikke flest mulig nedleggelser.

Mandag var det paneldebatt i Samfunnshuset på Storås. Dette var en ny opplevelse for meg, og det er selvsagt ikke veldig enkelt å sitte der og komme med kjappe svar på tildels vanskelige temaer. Mitt fokus var å få fram den politikken vi har lagt vekt på i vårt program. Eldreomsorg, næringsutvikling og stedsutvikling, der vi vil se mulighetene og ta hele bygda i bruk.

Litt stas at debatten var lagt til samfunnshuset. I Meldal AP slår vi et slag for samfunnshusene og den betydning de har for å bidra til liv og røre og sosiale tiltak rundt om i lokalsamfunnene. Derfor vil vi gjeninnføre den økonomiske støtten til samfunnshusene. Denne støtten har nemlig blitt fjernet nå i denne perioden, når SP har hatt styringen i Meldal. Sammen med fjerning av grendautviklingsmidler, bibliotekfilialer og ungdomsklubber, blir dette et snodig bilde av SP-politikk i praksis. At nærskolene er vedtatt nedlagt av SP i tillegg gjør at slagordet "med hjerte for hele bygda" blir litt innholdsløst.

Meldal AP vil at det skal være økt aktivitet og flere tilbud rundt om på tettstedene våre, ikke mindre. Dette, sammen med boligtomter og barnehageplasser, og ikke minst en tydelig satsing på næringsutvikling, kan gi grunnlag for vekst og utvikling i hele Meldal, istedet for nedbygging.

Hvordan en lyktes med å få fram budskapet sitt i en debatt er alltid vanskelig å si selv. Jeg håper de som er usikre på hva vi mener om ulike saker og temaer kan ta kontakt. Vi tror på politikken vår, og vil derfor gjerne ta en prat.

Valget blir spennende. Det er synd en må bruke tid og krefter på å motsi feilaktige påstander om hva vi har gjort, sagt og ment. Jeg skal iallefall prøve å bruke mesteparten av tida på å fortelle hva vi har tenkt å gjøre de neste 4 årene hvis vi får flertall.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?