Engasjert ungdom

Å betrakte gjenoppstarten av Meldal AUF fra sidelinjen har vært artig. I går hadde de sin første store samling der alle som var interessert kunne møte for å få info om hva AUF er. Visstnok var det ca 30 som dukket opp, og det er jo kjempebra.

Jeg har hørt noen små forsiktige oppgulp om at man her har utnyttet Utøya-tragedien for å skaffe seg rekruttering og nye medlemmer. Alle ungdomsorganisasjonene har meldt fra om økte innmeldinger etter 22. juli. Fordi mange ungdommer har bestemt seg for å engasjere seg mer.

Meldal AUF har ikke hatt aktivitet på en del år, og dermed har det ikke vært så mange medlemmer der heller. Når ungdommer på eget initiativ begynner å melde seg inn og medlemstallet vokser så er det også naturlig at noen i neste omgang tenker at de også kan ha aktivitet i laget, når det plutselig har blitt noen å ha aktivitet for og med.

Fra min tid i AUF for mange mange år siden så husker jeg det som veldig inspirerende og sosialt. En får nye venner, nye forbilder, og lærer veldig mye. Og så må en være forberedt på at engasjementet går litt i bølgedaler.

Om tragedien på Utøya resulterer i at ungdom blir mer samfunnsengasjert og aktiv i politikk, så har noe godt kommet ut av alt det onde. Og i såfall har terroristen tapt og oppnådd det motsatte av det som var hans hensikt.

Det skal jeg huske når AUF'erne i Meldal av og til irriterer meg i sin iver og spontanitet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?