om å gjøre en forskjell

Den første uken etter tragedien i Oslo og på Utøya er gått. Mange har i disse dager sine tyngste stunder. For når det første sjokket har gått over begynner det å gå opp for dem at de skal leve videre uten en av sine nærmeste. Realitetene i det kan være vanskelig å begripe. Andre som er rammet vil slite med sine tanker og skrekkelige minner i lang tid framover.

Men så er vi også kommet til det punkt der mange som ikke er direkte berørt får et behov for å finne hverdagen igjen. Kanskje står ikke tv2 Nyhetskanalen på døgnet rundt lenger. Avisene begynner å skrive om andre saker også. Verden må gå videre.

Men mange har bestemt seg for å ære de omkomne ved å engasjere seg mer, på et eller annet vis. Ungdommene på Utøya ville gjøre en forskjell. De engasjerte seg for å forbedre samfunnet. De engasjerte seg i små og store saker, fra busstilbudet på hjemplassen sin til internasjonal fattigdom. Hver og en av oss kan finne vårt nivå å engasjere oss på.

Partiene melder om økt innmelding. Røde Kors melder om stor giverglede til katastrofen i Somalia. Utøya har fått mange venner som vil bidra til gjenoppbyggingen. Slik ærer vi de som døde i tragedien forrige fredag. Ved å bidra i demokratiet vårt.

Valgdeltakelse ved kommunevalgene har vært synkende de senere årene. Får vi se et utslag av økt vilje til engasjement i høst? Min oppfordring er: Vern om demokratiet vårt - bruk stemmeretten!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?