Unge etablerere i Meldal

30. mai åpner Camilla Storslett dørene til sin nyetablerte virksomhet Derma Hudpleie i Servicebygget på Storås. Hun er bare 24 år ennå, men har skapt sin egen arbeidsplass på hjemplassen. Se hennes blogg her:
http://dermahudpleie.blogspot.com/

Stine Åsløkk er året yngre enn Camilla. Det er nå halvannet år siden hun etablerte sitt eget fotostudio på hjemplassen sin Løkken. Allerede kan man vel trygt si at etableringen av egen virksomhet har vært en stor suksess for Stine. Se hennes blogg her: http://fotografstine.blogg.no/

Felles for disse to er altså at de er unge, de er kvinner og de har skapt sin egen arbeidsplass på hjemplassen sin. Og begge har startet opp med et tilbud som ikke finnes fra før av i Meldal. Mye arbeid og slit ligger bak, og de fortjener ros og klapp på skuldrene for at de i ung alder både tør og vil satse på sin egen virksomhet her i kommunen. Stine og Camilla viser at det er mulig, og kanskje vil flere som går med en drøm om å  starte egen næringsvirksomhet følge etter.

Jeg kjenner ikke hvilken hjelp og støtte disse to har fått på veien fram mot etablering. Sikkert er det nok at de begge har både familie og venner som har backa opp og støttet ideene og drømmene.

Kommunen må ha støtteordninger og et tilbud for unge etablerere, slik at flere kan realisere sine drømmer om å skape sin egen arbeidsplass. Økonomisk støtte er en ting, det kan også være like viktig med faglig hjelp og råd om mye som en må forholde seg til som nyetablerer. Gjennom gode ordninger for oppstartsmidler og veiledning kan enda flere skape sin egen arbeidsplass.

Som innbyggere har vi også et ansvar for å gi slike unge, kreative og modige sambygdinger noen klapp på skuldrene og oppmuntrende ord. Det er nettopp slike vi trenger for å skape optimisme og utvikling, der vi ser mulighetene istedet for begrensningene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?