Meldal's got talent

Gratulerer Are og Sunniva med finaleplass i Norske Talenter!


Are er som han selv sa i TV2-programmet fra Stjørdal og Meldal. Hans sangtalent er nok aller mest genetisk betinget, men han er selv alltid veldig opptatt av å fortelle hvor viktig det har vært at han i veldig ung alder ble plukket opp og gitt roller i diverse oppsetninger her i Meldal. Han har en stor framtid foran seg, og da er det selvsagt litt stas at det hele startet her i den lille bygda vår.

For et større publikum var det vel med barnefortellingen Bergtatt, som foregikk i gammelgruva, at det hele startet. Da er vi tilbake i 2005 og Are var bare 13 år. Året etter var han med i vandreteateret "Brølløpet på Berbu", som samlet unge sang- og spilleglade fra både Meldal og Orkdal. Og i 2007 satte Nå-Kor og Bergmannsteateret opp Løkkenbusen på nytt, denne gang med en nyskrevet sang - som Are sang på en måte få andre 15-åringer her i landet kunne gjort.

Enda bare ungdomsskoleelev var han med i "Skottet i Buvika" i 2008 og det var nok her han ble oppdaget av fagfolk utenfor egen kommune. Samme år får han en rolle i "Olav Engelbrektsson" og blir da karakterisert som en uslipt operajuvel av operaregissør Ronald Rørvik.

Da Are flyttet tilbake til Stjørdal for å gå videregående skole fryktet vel mange at vi ikke ville se han så mye mer her i Meldal. Men allerede første året på videregående satte han altså opp "Are Hembre med gjester" i Gammelgruva og varslet at dette ville bli en årlig happening. Modig og friskt gjort av en 17-åring.

Om 2 uker vil Meldals storstue, Fagerlisalen i Gammelgruva,  nok en gang fylles, nå for 3. gang. Og jeg tror ikke det er gjestene som er trekkplasteret, det er nok Are folk kommer for å høre. I en alder av 19 år har han satt dype spor etter seg i kulturlivet i Meldal.

Da er det også så veldig flott at han er en slik ambassadør for Meldals kulturliv og vår satsing på sang og teater for barn og unge, - når han gang på gang trekker fram nettopp dette miljøet som en av grunnene til at han har nådd så langt som han har gjort i så ung alder. Det gjør at vi alle kan være litt stolt og det gjør at vi blir motivert til å ta vare på det gode miljøet vi har innen sang, revy og teaterkunst.

Lykke til i finalen!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?