Besøkende og tilreisende - gull verdt for Meldal

I morgen kveld fylles Gammelgruva for å høre den nye kjendisen Are Hembre synge seg enda lenger inn i hjertene på folk. En del av de som er publikum er ikke meldalinger, men tilreisende fra hele trøndelag. Noen av dem har ikke vært her i det hele tatt før, noen har aldri vært i Gammelgruva før. De vil få en veldig positiv opplevelse fra sitt Meldals-besøk. Mest kommer Are med gjester til å imponere, men mange blir nok både fascinert og imponert også over et fantastisk konsertlokale inne i fjellet. De kommer kanskje tilbake senere for å få med seg en omvisning, og de skryter kanskje veldig av dette stedet til sine naboer på hjemplassen.

Dette er omdømmebygging og reklame for det vi har å by på i bygda vår! Det er gull verdt.

Det er mange tilreisende og turister som besøker Meldal. Elva Orkla er av uvurderlig betydning. Den trekker til seg mange lakseentusiaster hver sommer. Folk som får en opplevelse innenfor sin hobby her hos oss. Mens de er her får de også se og oppleve andre sider av bygda vår. En cappucino i trivelige omgivelser på Å-stuggu, en livåt plattdans på Storås, en tur med Thamshavnbanen, et utsøkt måltid på Bergmannskroa. Det er dette de forteller om, fiskerne, når de kommer hjem og snakker med naboer og kolleger som kanskje ikke er så interessert i laksefiske. Noen naboer og kollegaer har kanskje ikke hørt om Meldal før, men får "vite om oss" via de som står i elva i laksesesongen.

Meldal Bygdemuseum er en perle i Meldal som dessverre har blitt utnyttet alt for dårlig de siste 10 årene. Nå er det dannet ei venneforening som skal ivareta noen praktiske oppgaver på området og tilrettelegge for arrangementer og aktiviteter der. Kommunen har jobbet en stund nettopp med å få til økt aktivitet og bruk av museet. Det får vi håpe nå skjer, og kanskje kan det også bli flere tilreisende som besøker bygdemuseet og gjennom det får med seg en positiv opplevelse fra sitt besøk.

Reiseliv og turisme bidrar til mange arbeidsplasser i bygda vår, og i tillegg legges det igjen kroner på butikker av de som er på besøk. Jeg tror det er potensial for vekst i reiselivsnæringa i vårt område. Nå er Destinasjon Orkladal startet opp, der det samarbeides om å drive reklame og informasjon om hva vi har å by på i Orkdal, Meldal og Rennebu. http://www.orkladal.com/ La oss håpe dette kan gi reiselivsnæringene i vår region et løft.

Og så er hver og en av oss ambassadører for bygda vår i møte med tilreisende. Så min oppfordring er: smil, vær hyggelig og behjelpelig i kontakt med de som er her på besøk. Det er med og bidrar til at de får en positiv opplevelse av å besøke vår lille avkrok her på kloden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?