Velkommen til min blogg

Ja, så har jeg altså blitt blogger jeg også. Noen voldsomme planer eller ambisjoner for denne bloggen har jeg ikke, men at den i tida framover kommer til å inneholde enkelte kommentarer og innlegg om lokalpolitikken i min hjemkommune Meldal, er ganske sikkert.

Som toppkandidat for Arbeiderpartiet ved kommunevalget i høst er det naturlig at mye av det jeg kommenterer og fokuserer på i en blogg nettopp handler om lokalpolitikken i Meldal. Enkelte mener at når politiske aktører engasjerer seg via Facebook, blogger og andre sosiale medier, så forflates og overforenkles den offentlige debatten. Men jeg ser det heller som en mulighet til å nettopp skape engasjement og samtidig dele informasjon om det som skjer i lokalpolitikken.


Vi går nå inn i en valgkamp som vil synliggjøre forskjellene mellom partiene en del, - kanskje vil det i noen grad overdrive de reelle forskjellene. Men dette er ikke usunt. Lokalpolitikerne har i alt for liten grad vært opptatt av å synliggjøre saker og debatter ut til folket, og dermed er det bare de aller mest engasjerte og ivrigste som blir kjent med hvilke saker som behandles og hvilke argumenter og syn som gjør seg gjeldende i de ulike sakene.


I Meldal er det vel nesten bare i den kjente skolesaken at partienes synspunkter og argumenter har kommet godt fram og ut til folket, - folk flest kjenner nesten ikke til alle andre saker som er behandlet i løpet av denne perioden. Media har i liten grad vært brukt for å informere og debattere ulike saker i Meldal de senere årene.

Likevel forventer vi altså at innbyggerne skal benytte stemmeretten sin. Hvis facebook, blogger og andre nye medier kan bidra til økt engasjement og bedre spredning av informasjon om det som skjer, - og kanskje dermed også økt valgdeltakelse - ja så er jeg gjerne med og bidrar med mine ting, og håper at også andre politiske aktører i Meldal gjør det.

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Godt nytt næringsår!

Befolkningsvekst

På tide å finne go'foten til hverandre?